top of page
פרפר לבנין צהבהב_edited_edited.png

אביב הגיע - יום השוויון בא

  • תמונת הסופר/ת: davidiveilana
    davidiveilana
  • 19 במרץ 2020
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 14 בינו׳ 2024

השנה נציין את יום השוויון האביבי ב-20 במרץ. תאריך זה יפתח באופן רשמי את העונה החביבה (עליי בכל אופן)- האביב.


יום השוויון האביבי (או: יום ההיפוך, או: נקודת השוויון) מתרחש בדרך כלל בין היום ה-20 ליום ה-21 בחודש מרץ.

באנגלית נקרא : אווינוקס = equinox, ומקור השם מצמד המילים הלטיניות:

aequus = שוויון

nox = לילה


ree

בנקודת השוויון אורכם של היום והלילה (שעות אור ושעות חושך) שווים כמעט, בכל מקום בעולם.

החל מיום השוויון, בחצי הכדור הצפוני, שעות האור יעלו על שעות החושך, השמש תזרח מוקדם יותר ותשקע מאוחר יותר. הימים יתארכו במשך 3 חודשים תמימים, על לתאריך ה-21 ליוני - היום הארוך בשנה.


ree

ביום השוויון האביבי השמש חוצה את קו המשווה השמימי (=קו העובר בשמים באופן מקביל לקו המשווה היבשתי) מצפון לדרום.

אם במקרה תעמדו בזמן הזה על קו המשווה, השמש תחצה אתכם בדרכה צפונה.


ree

ימי השוויון הינם הימים היחידים בשנה בהם השמש זורחת בצד מזרח ושוקעת במערב, בכל העולם.

בחצי הכדור הצפוני, נקודת השוויון בחודש מרץ היא נקודת השוויון האביבית, ונקודת השוויון בחודש ספטמבר היא נקודת השוויון הסתווית. בחצי הכדור הדרומי המצב הפוך.


ree

בגלל ייחודו של היום הזה, במהלך ההיסטוריה נרקמו סביבו מנהגים שונים ומשונים, ובתרבויות רבות מציינים בתחילת האביב לידה מחדש ושנה חדשה.

כמה דוגמאות:

~ ביהדות, ניסן הינו ראש השנה לחודשים: "החודש הזה לכם ראש חודשים, ראשון הוא לכם לחודשי השנה".

~ לוח השנה הרומי החל ב-1 למרץ.

~ ראש השנה הסיקי חל ב-14 במרץ.

~ הנורוז, ראש השנה וחג האביב הבהאי, חל ביום השוויון, ב-21 במרץ.

~ גם בנפאל, לאוס, קמבודיה (ועוד ועוד) מציינים את ראש השנה בחודשי האביב.

~ אפילו בנצרות, דת שלוח השנה שלה מבוסס על השמש, חג הפסחא קשור ליום השוויון, משום שהוא נחגג ביום ראשון שלאחר הירח המלא הראשון שזורח אחרי יום השוויון האביבי.


ree

אחת התופעות המעניינות הקשורות ליום השוויון מתרחשת בפירמידה של צ'יצ'ן איצ'ה (Chichen Itza) במקסיקו (שהיא גם אחת משבעת פלאי תבל החדשים). הפירמידה תוכננה כך שבימי השוויון של האביב והסתיו, יווצר ממשחקי האור-צל של הפירמידה גוף של נחש, המזדחל מראש הפירמידה ועד לתחתית המדרגות, שם ניצבים ראשי הנחש - קוקולאן (=הנחש המכונף), היורד אל העם.

(באותם ימים הוקרבו כנראה גם קורבנות אדם, אבל זה שייך לסיפור אחר...)


ree

עונת האביב מחברת בין החורף לקיץ, מתאפיינת בהתחממות של מזג האוויר, במזגי אוויר קיצוניים (רגע קיץ רגע חורף), בפריחה של צמחים רבים, ובהתרבות של בעלי חיים קטנים וגדולים.



לעונה של חיבורים,

התרחבות

ובריאות

:)






1件のコメント


Kobi Yogev
Kobi Yogev
3月20日

תודה על מידע, תוכלו להוסיף שמות של הצמחים בתמונות?

いいね!
דנאית הדורה תפוח סדום פרח.png
bottom of page